Genieten van architectuur op het Art Nouveau Festijn

Wilt u meer weten over de geschiedenis en de bijzondere architectuur van onze wijk? Het Art Nouveau Festijn/Den Haag rond 1900 biedt drie keer de gelegenheid, met twee wandelingen en een lezing. De inschrijving is al geopend.

Twee architectuurwandelingen

Johan van Oldenbarneveltlaan/Frederik Hendriklaan. © Maarten Ruijters

Op vrijdag 10 juni en zondag 12 juni geeft architectuurhistoricus Marcel Theunissen volop aandacht aan het stedenbouwkundige ontwerp en aan de architectonische opzet van blokken en panden. Hij zal daarbij wijzen op de details die onze wijk zo bijzonder maken. U kijkt daarna met andere ogen naar torentjes, balkons, erkers, glas-in-lood, tegelwerk en dieren- en plantenornamenten.

Lezing Haagsche Automobiel Maatschappij en Philip Adrian

Van Beverningkstraat 229-239 © Marja Langenberg

Marja Langenberg van SHIE /Stichting Haags Industrieel Erfgoed (en van BAS) vertelt over de geschiedenis van de befaamde en vooruitstrevende Haagsche Automobiel Maatschappij vanaf de oprichting in 1901, en de markante oprichter Philip Adrian. Daarbij wordt het tijdsbeeld geschetst van de opkomst van een nieuwe bedrijfstak (1890-1925). Het unieke garagebouw van 1911 in de Van Beverningkstraat is nu gemeentelijk monument. Op 10 juni in Muzee.

1907
1920

CategorieënBAS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *