Teken de petitie voor Dick’s snackcar!

Teken de petitie tegen de verplaatsing van de snackcar naar het midden van het plein! Plaatsing van de nieuwe grote kiosk op de huidige plek, maar dan twee meter naar achteren, is de beste oplossing.

Hier geen kiosk!

Vorig jaar vertelden wij hieronder over de ontwikkelingen rond de verplaatsing van Dick’s snackcar. Het wijkoverleg en BAS zijn toen in beroep gegaan tegen de vergunning voor plaatsing midden op het monumentale Frederik Hendrikplein, met alle schade aan het beschermd stadsgezicht en ten koste van het genieten op de bankjes in het groen. Daarna bleef het lang stil.

Op initiatief van het wijkoverleg en BAS is deze zomer druk overlegd met en tussen de vier betrokken gemeentelijke diensten om tot een andere oplossing te komen en de beslissing over de definitieve plek te  versnellen. Maar ook dit overleg leverde niets op.

Wel is er nu een datum voor de behandeling door de rechtbank vastgesteld op 10 februari. Het wijkoverleg heeft nu samen met BAS een petitie opgesteld om de gemeente en de rechtbank duidelijk te maken wat wij wensen als wijk.

11 antwoorden op “Teken de petitie voor Dick’s snackcar!”

 1. Centraal op het plein neemt een snackbar een veel te belangrijke positie in en doet afbreuk aan het karakter van het plein. Het monumentje van Molkenboer staat ook iets terzijde en schikt zich naar de orde van het plein. Een wat bescheidener opstelling van een snackbar is passender

 2. De huidige plaats vind ik als geboren en getogen ex statenkwartier bewoner een prima en bescheiden plaats.
  De snackbar staat er al zo’n 6 decennia !
  Midden op het plein lijkt mij het beeld van het plein niet ten goede komen.

 3. Centraal op het plein neemt een snackbar een veel te belangrijke positie in en doet afbreuk aan het karakter van het plein.

 4. Wat zonde om het karakter van het park zo aan te tasten! Prima om de snackbar 2 meter naar achteren te zetten.

 5. De huidige locatie van de snackcar is prima! Ruimte zat om te wachten op je bestelling en voor passanten om langs te lopen.
  De bankjes zoals ze nu geplaatst zijn, moeten vooral zo blijven, jong en oud maken gretig gebruik van deze bankjes.

 6. Respekteer en behoud het beschermde stadsgezicht, het plein is niet voor niets daarvoor aangemerkt.
  Er is ruimte genoeg, en waarom moet een situatie die al decennia lang zeer goed voldoet toch veranderd worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *