Stichting BAS

InformatieSecretariaat

Van den Eyndestraat 12
2582EC Den Haag
E: info@bas-statenkwartier.nl
W: https://www.bas-statenkwartier.nl


Oprichtingsdatum: 27 juni 2019.
Kamer van Koophandel: 75201321.Bestuur

  • Marja Langenberg, voorzitter
  • Abe van der Werff, secretaris
  • Hans Westenberg, penningmeester
  • Maarten Ruijters, architectuur deskundige

Ir drs Marja Langenberg studeerde bouwkunde in Delft en bedrijfskunde in Rotterdam. Zij werkte als organisatie-adviseur, projectleider en interimmanager bij bedrijven en overheden. Zij is bestuurslid van de Stichting Haags Industrieel Erfgoed waarvoor zij ook onderzoek doet.

Abe van der Werff werkte op het ministerie van Cultuur als beleidsambtenaar beeldende kunst en bouwkunst en bij de Dienst Esthetische Vormgeving PTT. Hij vervulde leidinggevende functies bij de Culturele Raad Zuid-Holland en enkele academies van beeldende kunst. Als adviseur of interim manager werkte hij voor Rijkswaterstaat en landelijke kunstinstellingen. Hij adviseerde de Raad voor de Kunst, de Rotterdamse Kunststichting, de Amsterdamse Kunstraad, Cultuurfonds Bank Nederlandse Gemeenten, commissies van de overheid en enkele gemeentebesturen. Hij was tot 2020 (hoofd)redacteur van de Statenkoerier.

Mr Hans Westenberg studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam in het civiele recht met als bijvak administratief (bestuurs)recht. Hij was jarenlang rechter en docent in met name het burgerlijk procesrecht waarover hij ook publiceerde. Tegenwoordig heeft hij een juridisch adviesbureau dat zich onder meer bezig houdt met procedures op het gebied van omgevingsrecht.

Ir Maarten Ruijters, architect, was mede-oprichter en eigenaar van architectenbureau Ruijters en Thio. Hun project De Chinese Brug ontving in 1995 de Stadsvernieuwingsprijs van de Gemeente Den Haag. In het juryrapport werd dit woonproject in de oude binnenstad geprezen ‘voor de upgrading van de grachtenwand door de wisselwerking tussen de nieuwbouw en de bestaande panden’. Maarten is een veelgevraagd spreker over architectuur voor het Museon en andere musea en publiceerde over het Statenkwartier, onder meer in “Struinen door het Statenkwartier”, architectuurgids voor het Statenkwartier (2015).

Ruijters en Thio Architecten, De Chinese Brug, Zuidwal Den Haag, Google Street view

Financiën

De bestuursleden worden niet betaald voor hun werkzaamheden.

BAS ontvangt vanaf 2020 een subsidie voor lopende onkosten van het Wijkoverleg Statenkwartier. Voor specifieke projecten, zoals publicaties, wordt aparte financiering gezocht.


Cornelis de Wittlaan 7, © Maarten Ruijters