Voorbeelden van acties van BAS

Scheveningseweg 54-60 (2018-2019)

Bij de vervanging van het oude UWV-kantoor door een nieuwbouwcomplex met 143 appartementen werd het bestemmingsplan in bouwmassa en in hoogte ver overschreden. Toch gaf de gemeente een omgevingsvergunning. BAS en de betrokken wijk- en bewonersorganisaties zijn samen opgetrokken in bezwaar en beroep tot en met de Raad van State, helaas niet met het gewenste resultaat. Zie ook het artikel in de Statenkoerier van september 2019.

Scheveningseweg 54-60, © Maarten Ruijters

Transformatorgebouwtje Statenlaan hoek Frederik Hendriklaan (2020)

Stedin wilde op dit transformatorhuisje – ietwat verwaarloosd en misbruikt als reclamezuil, maar met mooi gedetailleerd metselwerk – twee hoge en opvallende ventilatorpijpen plaatsen. Bewoners van de Statenlaan met direct uitzicht op dit authentieke gebouwtje hebben met steun van BAS bezwaar aangetekend. BAS heeft hiervoor een alternatief passend ontwerp ingediend dat door de bezwaarcommissie helaas niet is overgenomen. Stedin heeft wel toegezegd het ontwerp aan te passen door de pijpen te verkorten en een nieuwe dakbedekking van leien te leggen.

Statenlaan, Transformatorhuisje, © Abe van der Werff
Stedin is zijn belofte nagekomen : het transformatorhuisje met de nieuwe ventilatiepijpen en een nieuw dakje. © Marja Langenberg